Trysil Vask og Rens først ut som Miljøfyrtårn i Trysil

Ansatte på Trysil Vask og Rens ble gratulert med Miljøfyrtårnsertifikatet av både Trysil kommune og Destinasjon Trysil

Det var mange blide fjes å se da Trysil Vask og Rens AS i dag mottok sitt Miljøfyrtårnsertifikat fra ordfører Ole Martin Norderhaug. Malin Skålholt Åkesson tok imot sertifikatet på vegne av de 19 ansatte. 

– Nå kan Trysil-gjestene sove trygt, i våre håndklær og sengetøy finnes ingen farlige kjemikalier, sier Malin, som fremhever miljøet i tillegg til lønnsomhet og effektivitet som viktigste motivasjon til å gjennomføre sertifiseringen. Trysil Vask og Rens fikk også stor honnør fra Destinasjon Trysil for å være den første reiselivsbedriften som har fullført Miljøfyrtårnsertifisering. 
Både Ordfører Ole Martin Norderhaug og daglig leder Malin Skålholt Åkesson gledet seg over reiselivets første Miljøfyrtårnsertifikat.

Både Ordfører Ole Martin Norderhaug og daglig leder Malin Skålholt Åkesson gledet seg over reiselivets første Miljøfyrtårnsertifikat.

Som del av pilotprosjektet Bærekraftig Reiseliv er fokuset på miljøsertifisering stort i Trysil. I tillegg til å gjøre bedriftene mer lønnsomme og konkurransedyktige, bidrar sertifiseringen til å styrke Trysils omdømme som ansvarlig reisemål. Så langt er 19 bedrifter i gang med sertifiseringsarbeidet, og flere forventes å starte opp i 2012.  Ifølge Anne Dorte Carlson, prosjektleder i Bærekraftig Reiseliv, kunne tallet vært enda høyere. – En ordning med økonomisk støtte fra det offentlige ved fullført sertifisering vil sette fart i reiselivets arbeid med bærekraft. Det er tross alt en nasjonal målsetning at Norge skal være et bærekraftig reisemål, sier Anne Dorte. 

I tillegg til miljøsertifisering omfatter Trysils bærekraftarbeid energisparing og avfallshåndtering såvel som utvikling av et helårig reiseliv med helårige arbeidsplasser. En filmpresentasjon av Trysils bærekraftarbeid presenteres her.

For mer informasjon, kontakt Anne Dorte Carlson i Destinasjon Trysil, tlf. 992 80070, e-post anne.dorte@trysil.com

Legg igjen en kommentar